Inđija pregovara sa Svetskom bankom

Bez autora
Apr 18 2010

U radnoj poseti opštini Inđija prethodna četiri dana boravili su predstavnici Svetske banke, a u cilju procene za kreditno zaduženje za izgradnju ekološke sanitarne deponije. Jako je teško doći u priliku da se pregovara sa Svetskom bankom, ali suje dobili jer žele da dođu do najjeftinijih finansijskih sredstava koje postoje. Četiri dana su imali ozbiljne sastanke na kojima su predstavili projekat za deponiju i detaljnu studiju izvodljivosti. Najviše razgovora je bilo oko strukture projekta i finansijske analize.

Inđija pregovara sa Svetskom bankomU radnoj poseti opštini Inđija prethodna četiri dana boravili su predstavnici Svetske banke, a u cilju procene za kreditno zaduženje za izgradnju ekološke sanitarne deponije.

„Jako je teško doći u priliku da se pregovara sa Svetskom bankom, ali smo je dobili jer želimo da dođemo do najjeftinijih finansijskih sredstava koje postoje.

Četiri dana smo imali ozbiljne sastanke na kojima smo predstavili naš projekat za deponiju i detaljnu studiju izvodljivosti. Najviše razgovora je bilo oko strukture projekta i finansijske analize“, rekao je nakon finalnog sastanka predsednik opštine Inđija Goran Ješić. Investicija je vredna oko 11 miliona evra, predstavnik Svetske banke Đovani Daniele smatra da je poseta bila uspešna. „Opština Inđija se odlično pripremila za sastanke. Naš prvi utisak je izuzetno pozitivan. Naravno, sada nam treba vremena da detaljnije proučimo sve podatke koje smo dobili, zatražimo unutrašnju saglasnost, donesemo konačnu odluku i nastavimo sa realizacijom projekta“, rekao je Daniele.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik